perjantai 31. lokakuuta 2008

Ndzevane

Ndzevane on toisella puolella maata oleva pieni kyla, kaukana tuolla kuumalla ja kuivalla alangolla lahella Etela-Afrikan rajaa. Vietan siella aikaani tiistaista torstaihin joka viikko. Aluksi oli vahan pelottavaa olla niin kaukana kaikesta eurooppalaisesta, niin kaukana etta puhelinkaan ei aina toimi ja internetyhteytta ei todellakaan ole. Useimmiten siella pain ei nay ketaan muuta, joka ei olisi swazi syntyjaan. Kaikessa joutuu olemaan vahan tyhma, kun ei osaa tehda yksinkertaisiakaan asioita afrikkalaiseen tapaan.
No mutta, tassa vahitellen ma olen alkanut oikestaan nauttimaan siita tosi paljon. Kun ei ole enaa ihan idioottina kaiken uuden edessa, voi ottaa kaiken irti maaseudun rauhasta ja siita mielenrauhasta, kun kaikki paassa olevat aanet, ne sellaiset etta tee sita tee tata ole tallainen ja tuollainen, jaavat kaupunkiin. Tuntuu etta siella on tilaa hengittaa ja uuden tuulen puhaltaa sydameen. Tietenkin se mielenrauha tulee oikeasti sisalta, ja tietenkin sen voi loytaa ja pitaisi voida loytaa missa vaan. Mutta ihanaa etta on kuitenkin olemassa myos ulkoisia tilanteita jotka muistuttavat siita etta miten Jumalan aanen voi kuulla.

Maisema Ndzevanesta.

Aamukahvilla LDS:n toimistolla.
Auton takana on mukavinta matkustaa, paitsi etta tukka lentaa koko ajan silmille. Vieressa harjoitteluni ohjaaja Euni.
Tukka putkella

Kylla se jonkkaaminen alkaa jo sujua ainakin multa, ehka pian lapsiltakin. Tekniikassa on kylla viela aika paljon parantamista. (Kylla tuolla tyopajassa muutakin onneksi tehdaan kuin opetetaan jonkkaamista, etta en ma ihan vaan sen takia tullut Afrikkaan asti :)).

Kun Bob Marley soi taustalla, on ruoka-avustuksen saajien tilastoiminenkin oikeastaan ihan jees. Voikohan mista vaan nauttia jos kuuntelee samalla Bob Marleyta?
Samalla voi saada iloa irti tutustumisesta swazien nimiin. Yhdessakin lomakkeessa jonkun vanhan naisen nimi oli Butter... Tai haluaisitko nimeksesi ehka Fly Mamban tai Boy-Boyn?

Valistusmateriaalia toimiston seinalla. Taalla kaytetaan viela tallaisia suoraviivaisempia keinoja.

Ei kommentteja: